Mökkikausi on taas vauhdissa ja monilla meistä autojen keulat suuntaavat mökkiteille. Nykyään yhä useampi mökki on talviasuttava, mutta edelleen mökeillä vietetään pisimmät ajat kesäisin. Mökki on perinteisesti se paikka, jonne halutaan päästä pois kaupungin melusta rentoutumaan ja lataamaan akkuja.

Jotkut nauttivat siitä, että mökillä saa tehdä pieniä askareita kuten klapihommia, veneentervausta tai laiturinkorjausta. Silti monelle mökkiloman pitkä tehtävälista tuntuu stressaavalta. Lomanviettopaikan sijaan mökki voi pahimmillaan tuntua työleiriltä. Yhä useampi harkitseekin mökin huoltohommien teettämistä ulkopuolisella ammattilaisella.

”Olen ansainnut neljän viikon kesäloman”

Javendia Oy:n yrittäjät Jani Lepistö ja Matti Leppänen vahvistavat, että monet tarvitsevat apua mökin remontti- ja huoltoasioissa.
– Ikä voi olla esteenä tarvittavista huoltohommista selviämiseen tai sukupolvelta toiselle siirtynyt mökki ei enää ole remonttitaitoisten käytössä, Matti kertoo.

Mökkeilyltä osataan nykyisin myös odottaa muuta kuin remonttireissua.
– Talven jälkeen ansaitsen neljän viikon kesäloman enkä kattoremonttia, kertoo Jani erään asiakkaan osuvasti todenneen.

Remontin teettämisessä ulkopuolisellakin voi olla omat haasteensa. Näin on erityisesti silloin, jos mökki sijaitsee kaukana eikä mökkikunnasta tunne sopivia tekijöitä. Lepistö kertoo, että Javendia pyrkii hoitamaan pienemmät ja isommat mökkiremontit avaimet käteen -periaatteella Etelä- ja Pohjois-Savossa.
– Asiakkaalle tarjotaan yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa laadukasta ja ammattitaitoista palvelua. Javendian tavoitteena on olla se luotettava taho, jonka varaan ulkopaikkakuntalainen mökinomistaja voi heittää remonttihuolet, Jani kuvailee.

Anna mökkisi remontti- ja huoltohommat osaavien tekijöiden huoleksi ja keskity itse siihen mukavimpaan – lomailuun!